Mindfulnesstraining2021-02-02T08:41:07+00:00

love your live, live in the now!

Mindfulnesstraining

‘Mindfulness beoogt een innerlijke balans te vormen, die je helpt het leven te benaderen met een grotere stabiliteit, begrip en wijsheid.’ Jon Kabat Zinn

De training is voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren; beter wil leren omgaan met moeilijke emoties, spanning, pijn, depressie en angst; het stellen van grenzen; time management; aanpak piekergedrag, etc. In de training wordt geleerd om met vriendelijke, niet (ver)oordelende aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn. Deze vaardigheid wordt in 8 bijeenkomsten van 2 uur opgebouwd. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van verschillende oefeningen zoals de lichaamsscan en de zitmeditatie. Ademhaling is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Het is een anker voor het NU. Dit wordt geleerd door zelf te ervaren en door onderlinge uitwisselingen van verschillende ervaringen met andere deelnemers. Daarnaast is het belangrijk thuis regelmatig te oefenen. Hiervoor wordt een USB stick en huiswerkopdrachten uitgereikt.

Voor deelname of vragen kunt u het contactformulier invullen met bericht betreffende mindfulness, waarna zo spoedig mogelijk contact met u wordt opgenomen.

Een aanmelding wordt pas definitief na een telefonische intake en een ingevuld MBCT formulier.

De training wordt in het voorjaar en najaar gegeven op woensdagavond (2 keer per maand) en vind plaats in het welzijnscentrum “De Kiezel”, Laan der Zeven Linden 175 te Delfgauw.

Trainingsdata; onbekend. Vanwege de huidige omstandigheden (en richtlijnen) kunnen de groepstrainingen helaas niet doorgaan.

Gevolgde erkende opleidingen
Introductiecursus in Mindfulness Based Cognitve Therapy (MBCT), Rino
Mindfulness Opleiding voor trainers, See True
Vervolgopleiding tot Mindfulness Trainer voor professionals, See True

Compassietraining MBCL (Mindfulness based Compassionate Living, teacher training 1 en 2), Frits koster en Eric den Brink

Gecertificeerd bij de Vereniging voor Mindfulness (VVM)

Vergoeding

Helaas valt een mindfulnesstraining buiten de verzekerde zorg. De gehele training inclusief studiemateriaal bedraagt €375,-. Bij klachten van depressie vindt eventueel wel een vergoeding plaats. Neemt u in dit geval contact op met uw zorgverzekeraar.